Hoe heeft Pauwels, als een vooraanstaande fabrikant van voedingsproducten, succesvol de constante uitdagingen van de Retail sector aangepakt?

Als een vooraanstaande fabrikant van voedingsproducten staat Pauwels voor de constante uitdagingen van de Retail sector. In deze branche, waar concurrentie hoogtij viert en schapruimte en prijsdruk de spelregels bepalen, is het behouden van zichtbaarheid en winstgevendheid een voortdurende strijd. Maar Pauwels heeft bewezen deze uitdagingen met vastberadenheid en slimme strategieën aan te pakken, vooral met de introductie van nieuwe productreferenties zoals de bokalen mayonaise potten.

De Uitdagingen van de Retailmarkt

De Retail sector staat bekend voor zijn harde concurrentie, waar schapruimte beperkt is en prijsdruk de zichtbaarheid van producten beïnvloed. Daarbovenop zorgen veranderende consumentenvoorkeuren en seizoensgebonden schommelingen in de vraag voor extra complexiteit. Maar Pauwels staat niet stil; het heeft zich gewapend met een proactieve aanpak om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Wat is de rol van Sarawak?

Dankzij de samenwerking met Sarawak, die Field Sales Representatives in de winkels stuurt, worden sterke relaties met retailers opgebouwd en wordt ondersteuning geboden bij het verbeteren van de presentatie van Pauwels-producten in de winkel. Hierdoor ontstaat niet alleen een grotere zichtbaarheid, maar ook loyaliteit bij partners. Sarawak speelt ook een cruciale rol bij het inzetten op promoties door extra plaatsen te creëren met displays in de winkelpunten en strategische plaatsen in de schappen te gebruiken, waardoor de aandacht van consumenten wordt getrokken en de verkoop wordt gestimuleerd.

Daarnaast is een van de belangrijkste taken van de Sales Representatives ook het verhogen van de distributie van de verschillende SKU’s (Stock Keeping Units) van Pauwels bij de Franchise winkels van de retailers. Door nauw samen te werken met deze winkels, streven de Sales Representatives ernaar om een breed assortiment van Pauwels-producten beschikbaar te maken voor consumenten.

Field Sales Representatives: De Drijvende Kracht achter Retail Succes

    • Onze Field Sales Representatives spelen een essentiële rol bij het verbeteren van de presentatie en verkoop van producten in de winkels. Hun aanpak begint met een grondige introductie aan de winkelmanager, waarbij ze niet alleen zichzelf voorstellen, maar ook duidelijk maken welke rol ze vervullen en welk merk ze vertegenwoordigen. Deze persoonlijke kennismaking legt de basis voor een constructieve samenwerking tussen de Field Sales Representative en de winkel.
    • Na de introductie richten de Field Sales Representatives zich op het schap waar de Pauwels-producten worden gepresenteerd. Hier analyseren ze de huidige situatie en identificeren ze mogelijke optimalisaties. Door bijvoorbeeld producten van hetzelfde merk naast elkaar te plaatsen op het schap, worden ze beter zichtbaar voor klanten, wat de kans op verkoop vergroot. Deze subtiele maar effectieve aanpassingen dragen bij aan een aantrekkelijke presentatie van de producten, wat de algehele winkelervaring verbetert.
    • Een ander belangrijk aspect van de werkzaamheden van de Field Sales Representatives is het installeren van second placements, zoals displays. Deze displays worden strategisch geplaatst om de aandacht van klanten te trekken en de verkoop van specifieke producten te stimuleren. Door opvallende presentaties te creëren, kunnen de Field Sales Representatives de merkbeleving versterken en de interesse van klanten wekken voor nieuwe of promotionele items.
    • Bovendien verzamelen Field Sales Representatives actief marktinformatie over consumententrends en concurrentie, om dit te delen met het merk dat ze vertegenwoordigen. Ze communiceren effectief met het team over uitdagingen en kansen, en werken samen aan oplossingen om de prestaties te verbeteren.

Bekijk onze andere artikels