BAHLSEN

FIELD SALES

Uitdaging/missie

Bahlsen, een fabrikant van hoogwaardige zoete lekkernijen, staat voor diverse uitdagingen in de retailmarkt. De concurrentie is intens in een verzadigde markt, waarbij Bahlsen moet opvallen tussen andere merken. Hoewel  de merken van Bahlsen zich vaak in het premiumsegment bevinden, moeten ze concurreren in een prijsbewuste markt. De vraag naar zoete lekkernijen varieert sterk per seizoen, wat strategische planning vereist om stabiele verkopen te handhaven gedurende het hele jaar. Bovendien kan beperkte schapruimte in winkels de zichtbaarheid van Bahlsen-producten beïnvloeden. Bahlsen moet ook alert zijn op veranderingen in consumentenvoorkeuren en snel kunnen reageren op nieuwe trends. Door zich aan te passen aan de markt en sterke relaties op te bouwen met retailers, kan Bahlsen succesvol blijven in de retailmarkt.

Aanpak

Door zich aan te passen aan de markt en sterke relaties op te bouwen met retailers, kan Bahlsen succesvol blijven in de retailmarkt.

Als vertegenwoordiger voor Bahlsen in de retail, pakken we de uitdagingen op verschillende manieren aan om het merk te versterken:

  1. Relaties opbouwen met retailers: We leggen sterke banden met winkeliers door regelmatig contact te onderhouden, hen te informeren over nieuwe producten en promoties, en snel te reageren op eventuele zorgen.
  2. Optimaliseren van schapruimte: Samen met retailers zorgen we ervoor dat Bahlsen-producten goed zichtbaar zijn en aantrekkelijk gepresenteerd worden om klanten aan te trekken.
  3. Gerichte promoties brengen: in samenspraak implementeren we promotieactiviteiten zoals proeverijen en kortingsacties om de verkoop van Bahlsen-producten te stimuleren.
  4. Trends monitoren en reageren: We blijven op de hoogte van markttrends en consumentenvoorkeuren, passen onze strategieën aan en introduceren nieuwe producten om aan veranderende vraag te voldoen.
  5. Feedback verzamelen: We luisteren naar feedback van zowel retailers als consumenten en gebruiken dit om onze aanpak te verbeteren en klanttevredenheid te verhogen.

Op deze manier kunnen we als vertegenwoordigers voor Bahlsen in de retail effectief omgaan met uitdagingen en het merk succesvol laten groeien.

 

Ontdek onze casestudies: