WE ARE COMMITED TO GIVE
THE BEST FOR OUR CUSTOMERS,
OUR EMPLOYEES AND
OUR PLANET!

Bouw nieuw kantoor & logistiek centrum Sarawak Belux gestart!

Sarawak Belux bouwt een nieuw kantoor en logistiek centrum op het bedrijvenpark West Gate in de Gossetlaan te Groot-Bijgaarden (Dilbeek).

Duurzaam en circulair bouwen
Zopas zijn we gestart met de werken voor de realisatie van een nieuw hoofkantoor met logistiek centrum. Het gebouw komt op het bedrijvenpark West Gate, en zal een totale oppervlakte hebben van 3.464 m². Op het gelijkvloers zal zich een magazijn bevinden waar ook plaats voorzien is voor een winkellabo. Op de bovenverdiepingen krijgen de commerciële afdelingen, de Sarawak Academy en ondersteunende diensten ook een plaats.

Bij de bouw gaat er veel aandacht uit naar duurzaamheid en het milieu. De hoofdzetel wordt immers een duurzaam BEN (bijna-energieneutraal) gebouw. Er worden onder meer zonnepanelen voorzien; regenwater zal maximaal worden gerecupereerd en alle kantoorruimten krijgen klimaatplafonds als verwarming. Verder wordt het pand ook modulair en circulair opgebouwd, waardoor materialen bij eventuele verbouwingswerken gerecycleerd of herbruikt kunnen worden.

“Als bedrijf willen we meer inzetten op duurzaam ondernemen. De verhuis naar een bijna-energieneutraal gebouw is een eerste stap, verder gaan alle bedrijfswagens die besteld worden vanaf 2022 elektrisch of hybride zijn.” aldus Guy Maindiaux, President Sarawak Group.

“De verhuis naar ons nieuw hoofdkantoor is een fantastische opportuniteit voor het bedrijf. Onze diensten gaan nu nog beter op elkaar afgestemd zijn doordat we nu allemaal onder één dak zullen opereren.” Thierry De Rouck, Managing Director Sarawak Belux
“Er is ook voldoende ruimte om het bedrijf verder uit te bouwen. De toevoeging van de Sarawak Academy (waar we verkoop-, verzorging-, make-up en product opleidingen zullen aanbieden) en de nieuwe logistieke ruimte (uitgerust met de nieuwste technologieën, eco-vriendelijk en met 25% meer opslagruimte) zijn een echte meerwaarde.” aldus Wim Wauters, Managing Director Sarawak Belux.

Sarawak verwacht de nieuwe gebouwen net na de zomer te kunnen betrekken om zo in de best mogelijke omstandigheden klaar te zijn voor een druk eindejaar.